Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Januari 2007 Gedeputeerde brengt bezoek aan Jeugdzorgadviesteam - 24 januari

Woensdag 24 januari 2007 brengt Jeugdzorg gedeputeerde Rinske Kruisinga een werkbezoek aan de regio Kop van Noord-Holland. Kruisinga bezoekt de OBS ‘De Tweewegen’ in Wieringerwaard. ‘De Tweewegen’ is een van de scholen die betrokken is bij het project Jeugdzorgadviesteam.

De wethouders Linda Rose Smit van Den Helder, Lia Franken van Anna Paulowna en IJsbrand Galama van Wieringermeer zijn bij het werkbezoek aanwezig.

Het Jeugdzorgadviesteam brengt de hulpverlening en de jeugdzorg dichter bij het onderwijs. Het basisonderwijs heeft een belangrijke signalerende functie voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Basisscholen die zich zorgen maken om de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind kunnen snel hulp en ondersteuning krijgen dankzij het Jeugdzorgadviesteam. De deelnemende scholen en instellingen zijn zeer positief over de resultaten van het eerste jaar van het project. Door het vroegtijdig ingrijpen van het Jeugdzorgadviesteam kunnen kinderen en ouders snel geholpen worden en is ook de aard van de hulp minder zwaar.

Het Jeugdzorgadviesteam is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het onderwijs (Weer Samen naar School) en de zorgaanbieders. Partners in het Jeugdzorgadviesteam zijn Bureau Jeugdzorg, de WMD (algemeen maatschappelijk werk), de GGD, MEE en de gemeenten in de gewestregio. De provincie subsidieert dit project.

Gestart in januari 2006 met een pilot voor 9 basisscholen kunnen zich nu al 34 basisscholen in de kop met hun vragen wenden aan de zorgcoordinator van het Jeugdzorgadviesteam. De bereikbaarheid van het Jeugdzorgadviesteam wordt tot eind 2007 uitgebreid naar alle 94 basisscholen in de Kop van Noord-Holland. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl