Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Januari 2007 Reactie provincie NH op adviesrapport van de commissie Kok

"Ik ben blij met het advies van de commissie Kok om meer samen te werken in Randstadverband en snel gezamenlijk met een urgentieprogramma aan de slag te gaan", zegt de heer Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, in een eerste reactie.

"Een urgentieprogramma is noodzakelijk om problemen die de verdere ontwikkeling van de Randstad in de weg staan, op te lossen zoals verbetering bereikbaarheid. Het belangrijkste is de wil van allen om samen te werken."

Daarnaast stelt de commissie Kok voor om de vier bestaande provincies in hun geheel te fuseren tot ? Randstadprovincie (de huidige provincies worden dus niet opgeknipt). Dit voorstel past niet in de visie van Noord-Holland. Eerder hebben GS van Noord-Holland al de voorkeur uitgesproken voor een provincie Noordvleugel (de huidige provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht) en een provincie Zuidvleugel. Ook de commissie Kok vindt dat er voor deze variant veel te zeggen valt. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl