Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Januari 2007 Debat over regio - Wat doet provinciebestuur voor noordwest? - 14 februari

De politieke aandacht vanuit de provincie is sterk gericht op het zuidelijk deel van Noord-Holland. De positie van de Randstad wordt gekoesterd. Maar in het noordwesten van de provincie vinden minstens even belangrijke ontwikkelingen plaats, die eveneens steun verdienen. De gemeenten in het noordwesten van de provincie willen weten wat Haarlem in de komende periode voor hun gebied gaat doen. Dit vragen ze op kritische wijze, vlak voor de verkiezingen van de provinciale staten, aan de lijsttrekkers van de grootste partijen. Woensdagavond 14 februari belooft het er warm aan toe te gaan in hotel De Zandhorst. Het debat tussen provinciebestuurders en gemeenten begint die avond om 20.00 uur in de Lindezaal. Publiek is welkom. Toegang vrij.

Wat kan de provincie doen voor het noordwesten? Nou… Er is een scheve woon-werk balans, de wegen naar het zuiden staan elke morgen en avond vol. De bedrijvigheid in het noordwesten kan gestimuleerd worden op de bedrijventerreinen, mits ook de bereikbaarheid beter wordt. Het hoger onderwijs in directe omgeving kan bevorderd worden, zodat daarvoor de uitstroom vermindert. De drie steden Hoorn, Alkmaar en Den Helder willen een krachtiger stedenbeleid mogen voeren. En het platteland wil meer (recreatieve, bedrijfsmatige) mogelijkheden om het hoofd boven water te houden. Kortom: het noordwesten zit in een stroom van economische, educatieve, stedelijke, bereikbaarheids- en plattelandsontwikkelingen en dat verdient op zijn minst aandacht vanuit Haarlem.

Van de politici die komen, woont er slechts één in de regio en dat is lijsttrekker Piet Bruijstens van de Ouderenpartij Noord-Holland/Verenigde Senioren Partij. Die komt uit Hippolytushoef. Verder doen mee: Harmen Binnema van GroenLinks (woont in Amsterdam), Jan Bezemer van ChristenUnie-SGP (Amsterdam), Jaap Bond van CDA (Volendam), Ton Hooijmaijers van VVD (Haarlem), Joke Geldhof van D66 (Amsterdam) en Peter Visser van PvdA (Amsterdam). Van de SP ( Dago Wellink, Diemen) is nog geen toezegging binnen. Wat Noordwest Holland van hen wil staat in een brochure, die ook in de zaal verkrijgbaar zal zijn. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl