Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Januari 2007 Extra steun voorlichtingsproject Klas op Wielen

Het voorlichtsproject Klas op Wielen, Sportservice Noord-Holland, heeft afgelopen donderdag een cheque overhandigd gekregen van de Rotary Club Medemblik ter waarde van 1.250 euro.

Met regelmaat organiseert de Rotary Club Medemblik een informatieve avond voor haar leden waarbij zeer uiteenlopende sprekers worden uitgenodigd. Op 28 december 2006 heeft het project Klas op Wielen een bezoek gebracht aan de Rotary Club, de aanwezige leden waren dusdanig onder de indruk dat er spontaan een inzamelingsactie werd gehouden.

Het samenwerkingsverband aangepast sporten regio Kop van Noord-Holland en de gemeenten in de regio die hierin financieel participeren, zijn in het schooljaar 1999/2000 van start gegaan met het scholenproject 'Klas op Wielen' toen nog met de naam 'Aangepast sporten'. Het doel van het scholenproject is en was om kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool, een positief en reeel beeld te geven van mensen met een beperking en het sporten voor mensen met een beperking. Nu, acht jaar later, heeft het project een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En wordt het project niet meer alleen in de kop van Noord-Holland uitgevoerd, maar door de hele provincie.

De gulle gave van Rotary Club Medemblik zal dan ook gebruikt worden om het project van materiaal te voorzien waarmee het nog meer kinderen kan laten ervaren dat mensen met een beperking volwaardige deelnemers aan de maatschappij zijn. Het project informeert niet alleen, maar kweekt vooral meer begrip. Gehandicapt zijn is niet zielig!

In de totstandkoming van het project werkt Sportservice Noord-Holland samen met de NebasNsg (Nederlandse sportbond voor mensen met een beperking), gemeenten en front offices van Sportservice Noord-Holland. In schooljaar 2005-2006 heeft het project Klas op Wielen 55 klassen bezocht in de Kop van Noord-Holland. In het schooljaar 2006-2007 willen we 175 klassen bezoeken en in het volgende jaar 200 klassen. Met gemiddeld dertig leerlingen per klas, verwachten we in totaal 13.500 leerlingen te bereiken. Om dit alles te realiseren is geld nodig.

Bent u, net als de Rotary Club Medemblik, geinteresserd geraakt in het project Klas op Wielen en ziet u mogelijkheden om het project financieel te steunen, neem dan contact op met Hans van den Berg, Sportservice Noord-Holland. Alleen met uw steun kan het project Klas op wielen haar goede werk blijven voortzetten.

Scholen (basis en voortgezet) kunnen voor meer informatie of aanmelding voor het project Klas op Wielen terecht op www.klasopwielen.nl. Ook kunnen zij contact opnemen met Sportservice Noord-Holland, Hans van den Berg, tel. 023-5319475 of www.sportservicenoordholland.nl. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl