Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 05 Februari 2007 Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen van start

Het vergroten van de kennis over en bewustwording van gelijke kansen staat centraal tijdens het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen. De activiteiten in het kader van het jaar zijn gericht op het terugdringen van discriminatie en het benadrukken van de voordelen van diversiteit.

Met het versturen van een spel via een e-mail, een zogenaamde viral movie, heeft demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het startsein gegeven voor het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen in Nederland. De minister deed dit tijdens een werkbezoek dat hij vandaag bracht aan het Anti Discriminatie Bureau in Den Haag.

De Europese Commissie heeft 2007 uitgeroepen tot Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen! De Commissie wil met het jaar een einde maken aan onderscheid en discriminatie en de voordelen van diversiteit benadrukken. In Nederland zal de nadruk liggen op het vergroten van kennis en bewustwording. Daartoe zullen onder meer conferenties, workshops, een schooltoernee en een Gelijke Kansen Estafette worden georganiseerd.

Om het doel van het jaar dichterbij te brengen is een miljoen euro subsidie beschikbaar voor organisaties die projecten willen uitvoeren. De projecten moeten zich richten op het bestrijden van onderscheid op grond van godsdienst en levensovertuiging, ras, geslacht, seksuele gerichtheid, handicap of chronische ziekte en leeftijd. Meer informatie over het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen is te vinden op www.agentschapszw.nl. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl