Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Februari 2007 Noord-Holland steeds meer op de biologische toer

Gedeputeerde landbouw en economie Hans Schipper brengt op donderdag 15 februari samen met een Noord-Hollandse delegatie een bezoek aan 's werelds grootste beurs voor biologische producten, de Biofach in Neurenberg.

De Noord-Hollandse delegatie brengt onder andere een bezoek aan de Noord-Hollandse stands. Die middag zal voor een groot gezelschap van landelijke politici, ambtenaren, supermarkteigenaren, cateraars en koks een presentatie worden gegeven over alle Noord-Hollandse activiteiten op biologisch gebied.

In Noord-Holland wordt al jaren gewerkt aan de ondersteuning en stimulering van zowel de productie als de afzet van biologische producten. Onze succesvolle provinciale promotiecampagne noordhollandsegrond heeft biologische producten op de kaart gezet. Biologisch is belangrijk voor de provincie en we zijn daarin gesteund door een enquête waaruit blijkt dat driekwart van de bewoners het goed vindt dat de provincie biologische initiatieven stimuleert. Inmiddels koopt bijna de helft van de Noord-Hollandse bewoners wekelijks biologische producten. Dit is onder meer een resultaat van proeverijen in honderden filialen van onze regionale supermarkten, van presentaties van biologische producten in een mobiele kookstudio en biologische actiemenu's in ruim 50 restaurants.

Ook het biologisch areaal is in de afgelopen jaren gegroeid naar ruim 4%. Noord-Holland heeft nu met een kleine 150 deskundige en enthousiaste biologische boeren en boerinnen een areaal van 4500 hectare.

Dit jaar gaat de provincie beginnen met een pilot voor biologische catering van ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen voor voortgezet onderwijs. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl