Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 Maart 2007 Uitbreiding en renovatie havenkades goed voor werkgelegenheid

De Onderzeedienstkade en de Visserijkade in de haven van Den Helder gaan op de schop. Dit gebeurt in het kader van de herinrichting van de haven. Deze herinrichting is nodig om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de offshore-industrie en de zeescheepvaart naar meer aanleg- en overslagvoorzieningen. De supply & maintenance sector (voorraadbeheer en onderhoud) maakt op dit moment een sterke groei door en zorgt daardoor voor veel werkgelegenheid. Door de verouderde havenfaciliteiten langs het Nieuwediep op te knappen en uit te breiden kan de dienstverlening aan de offshore-industrie en de zeescheepvaart flink worden verbeterd.

Dat uitbreiding van de kades Den Helder steeds meer werkgelegenheid brengt is wel gebleken na de uitbreiding van de Paleiskade in 2005/2006. De vestiging van het Offshore Service & Logistics Centre op deze kade heeft hieraan zeker bijgedragen. In 2005 nam de overslag van ladingmet bijna 24 procent toe. In 2006 kwam daar nog een aanzienlijk percentage bij.De verwachting is dat de komende jaren ook de offshore windenergiesector ruimte gaat vragen op de kades. Daarmee wordt de groei van de havenactiviteiten de komende jaren doorgezet. Naast de uitbreiding en opknapbeurt van de Onderzeedienstkade en de Visserijkade komt er ook een aanlegvoorziening voor de zeegaande recreatievaart.

De eerste schop gaat in juni 2007 de grond in. Een jaar later (juli 2008) moet het project klaar zijn om van 20 tot 23 augustus plaats te bieden aan de deelnemende schepen van The Tall Ships’ Race 2008. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl