Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Maart 2007 Gebiedscommissies Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) van start

De afgelopen weken hebben zes van de zeven gebiedscommissies ILG (Investeringsbudget Landelijk Gebied) hun eerste vergadering gehouden. De gebiedscommissie Texel vergadert op vrijdag 16 maart a.s. voor het eerst.

De gebiedscommissies kunnen nu aan de slag met de uitvoering van diverse projecten in het kader van het ILG in Noord-Holland.

Het ILG bundelt ruim 40 subsidieregelingen van Rijk en provincie voor natuur, recreatie, landbouw, bodem en milieu om projecten in het landelijk gebied sneller te kunnen realiseren. De provincie Noord-Holland heeft de regie en de gebiedscommissies zijn onder meer opgericht om de uitvoering van projecten te stimuleren en vanuit hun gebiedskennis de provincie te adviseren over regionale uitvoeringsprogramma's. Het is niet de bedoeling dat de commissies nieuw beleid gaan maken, wel om de bestaande doelstellingen voor natuur, recreatie, landbouw, landschap, waterbeheer en bodem te realiseren. Extra aandacht moet besteed worden aan het thema sociaal-economische vitaliteit.

Meer informatie over de gebiedscommissies en de vergaderdata vindt u op de website Investeringsbudget Landelijk Gebied, www.noord-holland.nl/projecten/ilg (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl