Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 April 2007 Subsidie om leren en werken te stimuleren

De ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stellen dit jaar 15 miljoen euro subsidie beschikbaar om leren en werken te stimuleren. Ook starten de ministeries de campagne Ontwikkelen werkt, waarbij radiospots het belang van leren en werken onderstrepen. De spots verwijzen naar de website www.opleidingenberoep.nl en het gratis informatienummer 0800 - 1618 waar op alle vragen over leren en werken een antwoord is te krijgen.

Deze week gaat de Tijdelijke stimuleringsregeling leren en werken 2007 van start. De regeling stimuleert overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers in de regio om te komen tot een duurzame samenwerking en een scholingsinfrastructuur. Met het geld kunnen trajecten worden verwezenlijkt voor leren en werken, de zogenaamde duale trajecten, en trajecten waarmee werknemers door hun ervaring sneller een diploma kunnen halen. Het gaat daarbij om de erkenning van verworven competenties ofwel EVC-trajecten. Voor beide trajecten komen werknemers boven de 18 jaar en werkzoekenden boven de 23 jaar in aanmerking. De trajecten moeten voor 31 december 2008 zijn verwezenlijkt.

De twee ministeries hebben afspraken gemaakt met regionale overheden, onderwijsinstellingen en werkgevers om voor oktober 2007 20.000 extra EVC-trajecten te realiseren. Tot nu toe is eenvijfde daarvan verwezenlijkt. Daarnaast zijn er afspraken voor 15.000 extra duale trajecten. Inmiddels combineren zo n 7.000 volwassenen in een dergelijk traject leren en werken. Beide trajecten zorgen ervoor dat werknemers hun kennis op peil houden. Daardoor vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers betekent het dat zij over beter geschoold personeel beschikken, waardoor zij de concurrentie beter aan kunnen. Bovendien is het bijvoorbeeld vanwege de veiligheid nodig dat de werknemers over een bepaald opleidingsniveau beschikken.

De ministers Plasterk en Donner en de staatssecretarissen Aboutaleb en Van Bijsterveldt-Vliegenthart hebben als start van de campagne Ontwikkelen werkt vandaag het technisch bedrijf Strukton Railinfra bezocht. Strukton houdt zich bezig met onderhoudswerkzaamheden aan het spoor en is een van de grootste railinfraspecialisten in Europa. Zij hebben met medewerkers van dit bedrijf gesproken die door hun jarenlange werkervaring versneld een mbo-diploma hebben gehaald. (bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl