Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 April 2007 Hoogtemetingen van dijken en kades in Hollands Noorderkwartier

In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voert het bedrijf Toposys GmbH op donderdag 5 april en vrijdag 6 april aanstaande hoogtemetingen van een aantal waterkeringen uit. Toposys neemt in de week van 16 april ook luchtfoto's van deze waterkeringen.

Net als in 2005 laat het hoogheemraadschap dit jaar weer ongeveer 200 kilometer primaire en regionale waterkeringen invliegen. De hoogtemetingen worden met een laserscanner vanuit een helikopter ingewonnen.

De primaire waterkeringen die tijdens deze vlucht gescand worden zijn o.a. de Hondsbossche Zeewering, de Wieringermeerdijk en de Markermeerdijk tussen Hoorn en de Oranjesluizen. Naast het inmeten van de primaire waterkeringen worden ook een aantal regionale waterkeringen ingemeten, zoals de ringdijken van de Schermer en de Purmer en delen langs het Noordhollands Kanaal.

De opnamen zijn nodig om een actueel digitaal hoogtemodel en beheerregister van de waterkeringen te krijgen. Het hoogheemraadschap toetst de primaire waterkeringen elke vijf jaar op veiligheid. De gegevens worden ook gebruikt voor overige beheertaken van het hoogheemraadschap, bijvoorbeeld voor ruimtelijke ontwikkeling, preventie van calamiteiten en het beoordelen van vergunningen en handhaving. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl