Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 Mei 2007 Versterken keermuur Havendijk noodzakelijk (Den Helder)

De betonnen keermuur op de Havendijk, ter hoogte van het Defensieterrein, moet worden versterkt. Dat is gebleken uit een onderzoek dat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft laten uitvoeren. De keermuur heeft een belangrijke functie omdat deze deel uit maakt van de dijk die Den Helder beschermt tegen de Noordzee.

Om de versterkingswerkzaamheden goed uit te kunnen voeren, moeten acht bomen uit de tuin van Defensie worden verwijderd. Hiervoor heeft het Hoogheemraadschap een kapvergunning aangevraagd bij de gemeente Den Helder. De vergunningsaanvraag staat elders op deze pagina gepubliceerd. Op dit moment vindt onderzoek plaats of herplant van de bomen mogelijk is. Als dat het geval is, wordt geen gebruik gemaakt van de vergunning.

De werkzaamheden aan de keermuur vinden plaats in september van dit jaar. U wordt daarover nog uitgebreid geinformeerd. Meer informatie kunt u nu alvast vinden op de website van het Hoogheemraadschap, via www.hhnk.nl. U kunt ook contact opnemen met dhr. E. Neef via telefoonnummer 0299 - 663000. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl