Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 Mei 2007 Wieringermeer deelnemer landelijk project `Samenwerkende Catalogi`

"Uw zoon wil gaan vissen en heeft een vispas nodig, maar zelf heeft u nog nooit gevist, waar moet u dan zijn?"

Burgers en bedrijven met een vraag voor de overheid weten vaak niet bij welke overheidsinstantie zij met hun vragen terecht kunnen, soms is dat namelijk de gemeente, de provincie of bijvoorbeeld het hoogheemraadschap. Vanaf 2 april 2007 is het antwoord hierop niet meer zo belangrijk. Wie nu de gemeentelijke website raadpleegt voor informatie wordt direct doorgeleid naar de juiste instantie.

Tot nu toe kon men via het menu-item 'Dienstverlening', alleen de producten en diensten van de gemeente zelf terugvinden. Dat is nu via het project 'Samenwerkende Catalogi' uitgebreid met de producten en diensten van het Rijk, de provincie en het hoogheemraadschap. Zo wordt geprobeerd de ontsluiting van de elektronische dienstverlening door de overheid te verbeteren.

Als productencatalogi, zoals de digitale producten en diensten worden genoemd, goed samenwerken, is het minder belangrijk te weten bij welke overheid een vraag thuishoort. Via de internetsite van een overheidsinstantie wordt u automatisch naar de juiste instantie doorverwezen. Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar informatie over een vispas kon u tot voor kort niets vinden op de gemeentelijke website. Voor een vispas moet u namelijk niet bij de gemeente, maar bij Sportvisserij Nederland zijn. Vanaf nu wordt u dus doorgeleid naar de juiste instantie.

Omdat Wieringermeer aan dit project heeft meegewerkt, ontvangt de gemeente een certificaat en € 1.000,- als tegemoetkoming voor de kosten van www.adviesoverheid.nl. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl