Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Juni 2007 Burgemeester Zijpe voorzitter van Reddingsbrigades Nederland

Reddingsbrigades Nederland (Redned), officieel de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD), is de overkoepelende organisatie van 183 Reddingsbrigades in Nederland met in totaal zo'n 30.000 leden.

Burgemeester Paul de Winter is op 12 mei 2007 tijdens de ledenvergadering benoemd als voorzitter van deze organisatie.

Hij maakte als burgemeester van Blaricum en Bergen al kennis met de locale reddingsbrigades. Ook in de Zijpe is dit het geval. Wij kennen 3 brigades.

Het doel van de reddingsbrigades is simpel maar van het grootste belang met een enorme intensiteit: “het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord”. De reddingsbrigades zijn actief aan de Noordzeekust, in de Zeeuwse wateren, het IJsselmeer en de binnenmeren.

De reddingsbrigades verzorgen onder meer strandwacht- of bewakingsdiensten in waterrijke (recreatie) gebieden. Daarnaast geven ze opleidingen in het zwemmend en varend redden. Door de eigen kwalitatief hoogwaardige opleidingen (inclusief Eerste hulp), zijn leden van de brigades optimaal getraind voor de bewakingsdiensten en hulpverlening.

De reddingsbrigades kunnen ook worden ingezet bij rampen. Denk daarbij aan wateroverlast bij overstromingen en dijkdoorbraak.

Redned als overkoepelende Nederlandse organisatie is op zijn beurt weer lid van de International Life Saving Federation.

Wilt u meer weten over deze organisatie kijk dan op www.redned.nl (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl