Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 Juni 2007 Bloembollenwebsite voor basisonderwijs

Het IBC heeft een website ontwikkeld voor het basisonderwijs. De site is te vinden via het educatieve kinderinternet De Surfsleutel. Dit is een door de Stichting Kinderconsument ontwikkeld internet speciaal voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Dankzij de Surfsleutel kunnen kinderen kennismaken met het medium van vandaag, terwijl er geen gevaar is dat zij worden blootgesteld aan vervelende websites. Via ruim 7.000 basisscholen in Nederland wordt de Surfsleutel aan de 1,6 miljoen leerlingen van het primair onderwijs aangeboden.

Naast onderwerpen als 'Wat zijn eigenlijk bloembollen', 'Geschiedenis', 'Teelt' en 'Handel', kunnen de kinderen ook zelf aan de slag. Er worden voorbeelden gegeven hoe je narcissen op water moet zetten, hyacinten op een pot of glas, amarylissen op een pot enz. enz. Dat zijn leuke praktijklessen voor in de klas!

Verder worden er tips gegeven om eens naar de Keukenhof te gaan en daar met de klas de 'bollebozenroute' te gaan lopen of een bezoekje te brengen aan 'Museum De Zwarte Tulp'. Een andere leuke tip is om met de klas een bolgewas te adopteren bij de Hortus Bulborum in Limmen. Omdat kinderen ook gek zijn op spelletjes, is er een memoryspel te spelen, waarbij de 5 bekendste bolgewassen de hoofdrol spelen. Met een echt scorebord!

Wilt u zelf ook een kijkje nemen? De bloembollensite is te bekijken via onze eigen website www.bloembollencentrum.nl ('basisonderwijs'). (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl