Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 25 Juni 2007 Gedeputeerde Kruisinga vice-voorzitter North Sea Commission

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de North Sea Commission op 22 juni in Noorwegen is Rinske Kruisinga, gedeputeerde Water en Europese Zaken van de provincie Noord-Holland, verkozen tot vice-voorzitter.

De North Sea Commission (NSC) behartigt de belangen van de Noordzeeregio op het niveau van de Europese Unie en is een samenwerkingsverband tussen meer dan 70 regio's rond de Noordzee. Deze regio's bevinden zich in acht landen, te weten Nederland, Schotland, Engeland, BelgiŽ, Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Belangrijkste doelstelling van de NSC is het behartigen van de belangen en het promoten van de economische kansen die de Noordzeeregio biedt. Gedeputeerde Kruisinga is de nieuwe vice-voorzitter van de NSC.

Thema's

Een aantal belangrijke thema's waar de NSC zich mee bezighoudt zijn: duurzame ontwikkeling en behoud van natuur en landschap, transport en verbindingen, economische ontwikkeling, ruimtelijke ordening en infrastructuur, cultuur en toerisme.

Meer informatie op www.northsea.org (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl