Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 Juni 2007 Herinrichting haven Den Helder gestart

Het remmingswerk, de onderzeedienstkade en een deel van de visserijkade staan aan het begin van een superrenovatie. ‘Slopers’ en vooral ‘bouwers’ bevolken het komende jaar de Helderse havenkaden. Het is de start van de uitvoering van het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder. Wat, wanneer, waar en hoe: alle werkzaamheden die onderdeel uitmaken van dit project staan in een gedegen planning.

De eerste werkzaamheden bestonden uit het slopen van het remmingswerk bij de Zeedoksluis begin juni. 15 juni was de uitvoerder van dit sloopwerk, aannemerscombinatie Ooms-Klein, klaar met deze klus. Met een grote kraan aan boord van het werkschip Afsluitdijk van de firma Klein Wieringen zijn in deze periode alle palen van het remmingswerk uit de havenbodem getrokken en afgevoerd.

Hoofdaannemer Ballast Nedam Infra Noordwest is direct daarna begonnen met het aanbrengen van een zandberm voor de Onderzeedienstkade. Dit is nodig om de bestaande kade te verstevigen, zodat een begin kan worden gemaakt met het baggerwerk voor de kade. Het werk wordt uitgevoerd met behulp van een kraanponton.

Meer informatie op www.denhelder.nl en www.havendenhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl