Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 Augustus 2007 Werkbezoek Commissaris van de Koningin aan de gemeente Zijpe

Op woensdag 25 juli 2007 heeft de Commissaris van de Koningin, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, een werkbezoek gebracht aan de gemeente Zijpe.

Het bezoek begon aan het strand bij Callantsoog waar werd gesproken over een aantal onderwerpen: de veiligheid van de kust en daaraan gerelateerd de zwakke schakels aan de kust van Zijpe, ontwikkelingen van Petten aan Zee, de jaarrondproblematiek strandpaviljoens en het windenergiebeleid. Voor zowel het rijk, de provincie Noord-Holland als de gemeente Zijpe is er een ding helder. Welke plannen er ook worden bedacht; de veiligheid van de kust is voor een ieder prioriteit nummer 1.

Wil je het noordelijke kustgebied ontwikkelen dan heb je naast het belangrijke aspect veiligheid ook te maken met natuur- en milieu, economische ontwikkeling, waterhuishouding, infrastructuur, recreatie- en toerisme, woningbouw en werkgelegenheid. Kortom een scala aan belangrijke aandachtspunten.

De Commissaris werd onder andere vergezeld door burgemeester Paul de Winter, wethouder Piet Morsch, loco-secretaris Mary Rietveld en de voorzitter van de projectgroep Petten aan Zee, Jelke-Jan de With. Vanuit Callantsoog werd het bezoek voortgezet in Petten. Eerst werd een bezoek gebracht aan de tentoonstelling “De dijk te kijk”. Deze permanente tentoonstelling geeft een goed beeld hoe de noordelijke kuststrook is gevormd, de strijd tegen het water een belangrijk aandachtspunt blijft en hoe vooral de Hondbossche- en Pettemer zeewering daar onderdeel vanuit maken. Vervolgens heeft het gezelschap op de Zeewering gestaan op de plek waar Petten aan Zee zou moeten worden ontwikkeld.

De Commissaris heeft zich op deze wijze een beeld kunnen vormen van de mogelijkheden. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl