Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 Augustus 2007 En loket voor vergunningen en subsidieaanvragen (provincie Noord-Holland)

De provincie Noord-Holland heeft de afgelopen jaren actief ingezet op het verminderen van de administratieve lastendruk voor bedrijven, (georganiseerde) burgers en maatschappelijke instellingen. Een van die maatregelen is n loket voor alle vergunning- en subsidieaanvragen en alle informatie, klachten en vragen. Hiermee is een heldere toegangspoort bij de provincie gecreerd voor burger en bedrijfsleven.

Een andere vorm van vermindering van administratieve lastendruk is dat binnen de sector Water er een nieuwe werkwijze is als het gaat om de grondwaterverordening in combinatie met warmte/koude opslag. De sector Water bevordert het gebruik van collectieve in plaats van individuele warmte/koude-opslagsystemen om daarmee een maximale energiebesparing te bereiken. Alle bedrijven hoeven nu maar n keer alle informatie aan te leveren die nodig is voor vergunningverlening. In het verleden moest ieder bedrijf afzonderlijk dezelfde informatie aanleveren.

E-provincies

Een van de onderdelen van E-provincies is het digitaliseren van veel gebruikte aanvraagformulieren en aanmeldingsformulieren zodat het voor de aanvrager mogelijk is de aanvraag/melding digitaal in te dienen. Op termijn zal het ook mogelijk zijn om de status en de voortgang van de aanvraag digitaal te volgen.

Toekomstige vermindering administratieve lasten

Bij nieuwe projecten zal het proces zodanig worden ingericht dat deze minimale administratieve lasten veroorzaken. Verder wordt bij de provincie een kostenmodel ingevoerd die het mogelijk maakt een inschatting te maken van de administratieve lasten die de provincie veroorzaakt bij (georganiseerde) burgers, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. Zodat het proces aangepast kan worden, zodat er gestuurd kan worden op verbeteringen die het meest bijdragen aan de verlichting van lasten. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl