Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 Augustus 2007 Burgemeester gemeente Medemblik benoemd

Vier Noord-Hollandse burgemeesters benoemd

De gemeenten Medemblik, Zaanstad, Ouder-Amstel en Zandvoort hebben een nieuwe burgemeester. De Ministerraad heeft de vier burgemeesters op 24 augustus benoemd.

Op maandag 27 augustus worden zij alle vier beëdigd door Mr. H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland. Het komt zelden voor dat de beëdiging van vier burgemeesters gelijktijdig plaatsvindt.

Theo van Eijk nieuwe burgemeester Medemblik

Van 1998 tot 2002 was Van Eijk dagelijks bestuurder van de deelgemeente Hoek van Holland. Hij beheerde de portefeuilles: Ruimtelijke Ordening en Buitenruimte. Van 2002 tot 2007 was hij voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland en voorzitter van de deelraad. Hij beheerde de portefeuilles: Openbare Orde en Veiligheid, Personeel & Organisatie, Dualisering, Communicatie, Financiën en Economische Ontwikkeling en Toerisme. Tevens is hij sinds 2002 voorzitter van de CDA afdeling Rotterdam. Van Eijk is lid van het CDA en is 53 jaar.

De nieuwe burgemeester treedt per 1 september in functie. Hij volgt de vorige burgemeester, Roy Ho Ten Soeng op. Op dit moment is de heer Wim Kozijn waarnemend burgemeester in Medemblik.

Geke Faber nieuwe burgemeester Zaanstad

Faber was onder andere waarnemend burgemeester van Den Helder en Wageningen. Daarnaast was zij staatssecretaris LNV en burgemeester van de gemeente Zeewolde. Faber is lid van de PvdA en is 55 jaar oud.

De nieuwe burgemeester treedt per 1 oktober in functie. Zij volgt de vorige burgemeester, Henry Meijdam op. Op dit moment is Wim Dijkstra waarnemend burgemeester in Zaanstad.

Mieke Blankers-Kasbergen nieuwe burgemeester Ouder-Amstel

Blankers is sinds 1 januari 2007 voorzitter gebiedscommissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) voor de regio Zuid-West/Rijnland bij de provincie Noord-Holland. Daarnaast is zij raadslid van de gemeente Haarlemmermeer.Daarvoor was zij onder andere wethouder van de gemeente Haarlemmermeer en lid dagelijks bestuur van de stadsregio Amsterdam voorheen Regionaal Orgaan Amsterdam. Blankers is lid van het CDA en is 57 jaar oud.

De nieuwe burgemeester treedt per 15 september in functie. Zij volgt Jaap Nawijn op die per 1 maart 2007 benoemd werd tot burgemeester van de gemeente Heemskerk. Op dit moment is Nic Meijer waarnemend burgemeester in Ouder-Amstel.

Nic Meijer nieuwe burgemeester Zandvoort

Sinds 1 maart 2007 is Meijer waarnemend burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Wognum. Hij beheerde naast de wettelijke taken de portefeuilles Financiën, Economische Zaken, Personeel & Organisatie, Toerisme, Recreatie, Burgerzaken, Voorlichting en grote projecten. Meijer is lid van de VVD en is 48 jaar oud.

De nieuwe burgemeester treedt per 15 september in functie. Hij volgt de heer Rob van der Heijden op die gebruik heeft gemaakt van de FPU-regeling. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl