Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 September 2007 Waterberging Hensbroek feestelijk geopend

Vorige week is het waterbergingsproject in Hensbroek officieel geopend door middel van drie water-/ natuurwandelingen. Hiervoor waren alle betrokkenen bij het project uitgenodigd. Ook de omwonenden ontvingen een uitnodiging.

De wandelingen stonden onder leiding van†projectleider Johan Jonk en natuurliefhebber Cor Smit. Zij vertelden de aanwezigen over het belang van het gebied voor het waterbeheer en de natuur.

De opkomst was groot: in totaal wandelden zo'n 80 geïnteresseerden mee, waaronder de hoogheemraden†Wentink en†Doornenbal. Enkele bezoekers werden zo enthousiast door de wandeling dat zij aangaven mee te willen helpen bij het onderhouden van het gebied. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl