Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 Oktober 2007 Toename online gebruik Handelsregister door particulieren - Consumenten steeds zakelijker ingesteld

Steeds vaker gebruiken particulieren informatie uit het Handelsregister om zich een beeld te vormen van Nederlandse bedrijven. In 2007 hebben gemiddeld 1.800 particulieren per maand een toegangscode voor het Handelsregister Online aangevraagd. In 2004 waren dit er nog slechts gemiddeld 1100 per maand. In totaal hebben nu 92.000 particulieren een toegangscode.

Particulieren gebruiken de informatie uit het Handelsregister bijvoorbeeld voordat ze een aanbetaling doen, een contract met een aannemer tekenen of om een sollicitatie bij een nieuwe werkgever voor te bereiden. Hiernaast speelt nieuwsgierigheid ook een grote rol bij het raadplegen van het register. Frans van Steenis, algemeen directeur KvK Nederland is blij dat consumenten een steeds professionelere houding aannemen bij het aangaan van lange termijn verplichtingen of bij overeenkomsten waarbij grote(re) bedragen zijn gemoeid.

"Steeds meer mensen weten het Handelsregister te vinden, en gebruiken de bedrijfsinformatie om meer zekerheid te verkrijgen. Dit is waar het Handelsregister voor is bedoeld: de bevordering van rechtszekerheid in Nederland."

Verdeling

In totaal zijn er tot en met eind augustus 550.000 toegangscodes voor het Handelsregister Online verstrekt. Particulieren maken hier 20 procent van uit. 70 procent van de toegangscodes is afgenomen door ondernemingen en 10 procent door overheidsinstellingen.

Handelsregister Online

In de wet staat dat het Handelsregister een openbaar register is. De Kamer van Koophandel heeft sinds 1996 het Handelsregister online toegankelijk gemaakt via het www.kvk.nl. In het Handelsregister zijn veel gegevens van bedrijven, verenigingen en stichtingen te vinden. Hierbij kan men denken aan de naam van de directeur, de oprichtingsdatum, het adres, historische gegevens of enkele financiële gegevens van een bedrijf. Deze gegevens zijn te vinden in onder andere uittreksels, jaarrekeningen en concernrelaties.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de KvK succesvol ondernemerschap in Nederland (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl