Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 Oktober 2007 Hondsbossche zorgelijk, zandsuppletie noodzakelijk

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Provincie Noord-Holland zijn bezorgd over het huidige veiligheidsniveau van de Hondsbossche Zeewering. Dijkgraaf Monique de Vries en gedeputeerde Rinske Kruisinga hebben dit de afgelopen weken nadrukkelijk aangekaart bij staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa en hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat in Noord-Holland Max de Groot. Ze hebben er met klem op aangedrongen maatregelen vóór het aankomende stormseizoen uit te voeren.

In het kader van de voorbereiding van de structurele versterking van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering heeft het hoogheemraadschap, mede op verzoek van de provincie, het Ingenieursbureau Witteveen + Bos opdracht gegeven om, op basis van de per 11 september 2007 gewijzigde hydraulische randvoorwaarden, de gevolgen voor het veiligheidsniveau van de zeewering te toetsen.

De toetsingresultaten geven aan dat de faalkans van deze zeewering veel hoger is dan de veiligheidsnorm van 1 op 10.000. Voor de huidige situatie is berekend, dat het veiligheidsniveau voor het gedeelte van de zeewering tussen de overgangen met de duinen ligt tussen 1 op 100 en 1 op 800. Het veiligheidsniveau van de overgangen varieert van 1 op 1.000† tot 1 op 4.000.

Het recent door Rijkswaterstaat gepubliceerde suppletieprogramma gaat nu uit van een verder ui de kust liggende suppletie en verdeeld over een grotere afstand dan oorspronkelijk geraamd. Deze suppletie draagt niet voldoende bij aan de veiligheid en verkleinen van de faalkans van de Hondsbossche en Pettermer Zeewering.† Om de overschrijdingskans te verkleinen is het noodzakelijk dat Rijkswaterstaat zo snel mogelijk de vereiste zandsuppletie voor de zeewering uitvoert en in stand houdt. Zo kan de periode tot aan de definitieve dijkverbetering worden overbrugd.

De veiligheid van de inwoners heeft de hoogste prioriteit. Het hoogheemraadschap en de provincie dringen daarom nadrukkelijk aan op een juiste zandsuppletie nog voor het komende stormseizoen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl