Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 Oktober 2007 Start bouw Project Huisvesting Hulpverleningsdiensten (PHH) Texel

Texel bouwt aan integrale veiligheid. Op 1 oktober 2007 is gestart met de bouw van PHH: het Project Huisvesting Hulpverleningsdiensten.

Het project is een initiatief van de gemeente Texel, politie Noord-Holland-Noord en Stichting Wonen Texel.

Het gezamenlijke gebouw dat aan de Pontweg wordt gebouwd op de locatie van de voormalige jeugdherberg "De Eyercoogh'' krijgt twee 'voorkanten'. De aan de Pontweg gelegen voorzijde wordt het domein van politie, brandweer en ambulancedienst. Ook de groep Sigma-GHOR, een groep vrijwilligers die snel inzetbaar is voor bijzondere hulpverleningen (als bijvoorbeeld rampen) krijgt hier onderdak. De ligging aan de Pontweg voorziet in een veel gunstiger uitvalsbasis voor uitrukken van de hulpverlenende diensten dan hun huidige locaties die in het centrum van Den Burg liggen. De entree aan de 'Schoorwalzijde' wordt toegang tot het Gezondheidscentrum waar meerdere gezondheidszorgverleners hun domein zullen hebben. Dit zijn huisartsen, verloskundige, maatschappelijk werk, Jeugdzorg en Brijderstichting.

Voor politie, brandweer en ambulance werd enige jaren geleden duidelijk dat de huidige huisvesting niet meer voldeed. Dit in verband met ligging, omvang, gebruikseisen en arbo-eisen. Tevens werken de hulpverleningsdiensten steeds meer en nauwer met elkaar. Dit was daarom uitgangspunt om gezamenlijk een nieuwe huisvesting te realiseren. Ook voor een aantal dienstverleners in de gezondheidszorg bestonden knelpunten en wensen qua huisvesting.

De partners in het project (gemeente, Stichting Wonen Texel en politie) voorzien met de nieuwbouw in een goede en bereikbare huisvesting voor hulpverleningsdiensten en gezondheidszorg. Een gebouw waar nog jaren met plezier en in goede samenwerking gewerkt wordt, en dat de gemeenschap en ook onze gasten ook ter dienste staat.

De bouw van het project wordt gerealiseerd door Stichting Wonen Texel. Bij de uitvoering zijn de volgende bedrijven betrokken:

(Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl