Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Oktober 2007 GGD Hollands Noorden start groot gezondheidsonderzoek volwassenen

Vanaf eind oktober ontvangen 12.000 mensen in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland een uitgebreide vragenlijst over hun gezondheid, welzijn en leefstijl. Doel van dit onderzoek is om te kijken hoe de volwassen bevolking in de regio de eigen gezondheid ervaart en welke gezondheidsproblemen extra aandacht nodig hebben.

Onderwerpen in de vragenlijst zijn bijvoorbeeld psychisch welbevinden, alcoholgebruik, roken, overgewicht, beweging en voeding. Maar ook zorg- en medicijngebruik, huiselijk geweld, mantelzorg, milieu, leefomgeving en armoede komen aan bod. De resultaten van het onderzoek worden door de GGD en alle gemeenten in de regio gebruikt om plannen en beleid af te stemmen op nieuwe informatie over gezondheidsproblemen, risicogroepen en de behoeften van inwoners in de regio.

De GGD voert regelmatig grootschalige gezondheidsonderzoeken uit onder verschillende doelgroepen. De laatste enquête in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland onder volwassenen in de leeftijd van 19-65 jaar was in 2002. De resultaten van het onderzoek dat nu start worden vergeleken met de resultaten van eerdere enquêtes in de regio en met landelijke cijfers. Zo kunnen veranderingen in de regionale gezondheidssituatie worden gesignaleerd. Ook wordt onderzocht of bepaalde gezondheidsproblemen hier meer of minder voorkomen dan in de rest van Nederland.

Voor het onderzoek zijn willekeurig 12.000 mensen geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie. Een goed beeld van de gezondheid en het welzijn in alle gemeenten en de regio is alleen mogelijk als zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Ook als mensen geen gezondheidsproblemen hebben. De GGD hoopt dan ook dat veel mensen de moeite zullen nemen om de vragenlijst in te vullen en terug te sturen.

De resultaten van het onderzoek worden halverwege 2008 verwacht. Meer informatie over dit onderzoek kunt u ook vinden op www.ggdhollandsnoorden.nl (doorklikken naar Kop van Noord-Holland of West-Friesland). (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl