Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 01 November 2007 Gemeenteraad van Wieringen plaatst mevrouw M.J.P. van Kampen-Nouwen op eerste plaats van de aanbeveling voor de burgemeesterspost

In de raadsvergadering van 31 oktober 2007 heeft de gemeenteraad van Wieringen unaniem besloten om mevrouw M.J.P. van Kampen-Nouwen als eerste op de aanbeveling voor de invulling van de vacature van burgemeester van de gemeente Wieringen te plaatsen.

Als gevolg van het ontslag van mevrouw drs. T.J. Lont als burgemeester van de gemeente Wieringen ontstond per 1 januari 2007 voor die functie een vacature. Ter voorbereiding op de invulling van deze vacature stelde de gemeenteraad een profielschets op. Deze profielschets is door de gemeenteraad, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland, de heer mr. H.C.J.L. Borghouts, vastgesteld op 6 juni 2007. Tevens is toen een vertrouwenscommissie benoemd die tot taak had de selectieprocedure te voeren en een concept - aanbeveling te doen.

In een besloten raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Wieringen op 31 oktober 2007 het besluit genomen om mevrouw M.J.P. van Kampen-Nouwen voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Wieringen.

Unaniem ziet de gemeenteraad mevrouw Van Kampen-Nouwen als meest passende binnen de profielschets. Niet alleen binding met de Waddenzee maar zeer zeker ook binding met de bevolking was hierbij zeer belangrijk. Zij heeft de vaardigheden die een gerespecteerd burgemeester van Wieringen moet hebben.

Mevrouw Van Kampen-Nouwen is thans waarnemend burgemeester van Wieringen. Zij is 45 jaar en heeft als politieke richting (landelijk) CDA.

De aanbeveling gaat binnen enkele dagen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw dr. G. ter Horst. Nadat de minister ook nog een rapport over de procedure van de Commissaris van de Koningin heeft ontvangen, zal zij een beslissing nemen over haar voordracht aan Hare Majesteit de Koningin. Verwacht wordt dat mevrouw Van Kampen-Nouwen rond de jaarwisseling de werkzaamheden van burgemeester van de gemeente Wieringen op zich kan nemen. (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl