Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 November 2007 Nodeloze alarmeringen uit brandmeldinstallaties

Het Veiligheidsbureau gaat het aantal nodeloze alarmeringen uit brandmeldinstallaties in de gemeente Anna Paulowna aanpakken. Deze afspraak maakt deel uit van het convenant voor het Gemeenschappelijk Veiligheidsbureau van de gemeenten Anna Paulowna, Schagen en Zijpe. Dit convenant is gisterenmiddag ondertekend door de drie burgemeesters.

Onnodig uitrukken

Nodeloze alarmeringen bezorgen de vrijwilligers van de brandweer veel problemen. Bij een brandmelding haasten zij zich op weg naar de kazerne, gaan met spoed richting het meldadres en daar aangekomen blijkt de melding loos. Zo worden de vrijwilligers onnodig belast in tijd en risico. Ook is het steeds maar weer voor niets komen niet bevorderlijk voor de motivatie bij de vrijwilligers. Daarnaast verhogen de nodeloze alarmeringen de kosten voor de brandweerzorg in de gemeente. Een vervelende bijkomstigheid is dat de bedrijven die nodeloze alarmeringen veroorzaken, zelf nog onvoldoende verantwoordelijkheid nemen om de meldingen tegen te gaan.

Het Veiligheidsbureau gaat de zogenaamde veelplegers dan ook dwingend wijzen op hun wettelijke verantwoordelijkheden.

Regiobrede aanpak

Anna Paulowna is zeker niet de enige gemeente met veel nodeloze alarmeringen uit brandmeldinstallaties. In Noord-Holland Noord is door een projectgroep een regiobrede aanpak van de nodeloze alarmeringen vastgesteld. Het voorzitterschap van deze projectgroep ligt bij de burgemeester van Schagen, de heer G. Westerink. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl