Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 06 December 2007 Besluit over Wieringerrandmeer enige dagen uitgesteld

Den Oever - 6 december 2007. Op 5 maart 2007 tekenden de gemeenten Wieringen en Wieringermeer, de provincie Noord-Holland en Lago Wirense (Boskalis & Volker Wessels Vastgoed) een voorlopige Samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het Project Wieringerrandmeer. De Stuurgroep Wieringerrandmeer heeft niet binnen de vastgestelde termijn van 9 maanden een besluit kunnen nemen over de definitieve uitvoering van het Project Wieringerrandmeer. Hoewel officieel de voorgestelde Samenwerkingsovereenkomst dan zou komen te vervallen, hebben de in het Project Wieringerrandmeer samenwerkende partijen in goed overleg besloten de besprekingen met enige dagen te verlengen in een ultieme poging tot overeenstemming te komen.

Toen in maart 2007 de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) voor de aanleg van het Wieringerrandmeer werd ondertekend, moest nog aan een aantal ontbindende voorwaarden worden voldaan. Tot die voorwaarden behoorden onder meer het gezamenlijk vaststellen en goedkeuren van een ontwerpplan voor het Wieringerrandmeer -het Schorrenplan-, het uitvoeren van een aantal onderzoeken naar de effecten van het Wieringerrandmeer, het opstellen van een Masterplan/Beeldkwaliteitsplan en het vaststellen van de business case ofwel de begroting voor de aanleg van het randmeer.

Als de Stuurgroep een besluit over de Samenwerkingsovereenkomst heeft genomen, dan moeten de beide gemeenten en Provinciale Staten deze overeenkomst vervolgens nog bekrachtigen. De besluitvorming in raden en staten vindt plaats in januari 2008. (Bron: Wieringerrandmeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl