Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 December 2007 Werkbezoek Bob Verburg aan Suriname

In november van dit jaar heeft Noordwest8-voorzitter Bob Verburg samen met een groep (oud-)burgemeesters, wethouders en ondernemers uit het Noordwest8-gebied, een bezoek gebracht aan Suriname. Verburg en de Noord-Hollandse delegatie maakten kennis met enkele overheidsinstanties om Suriname te helpen op het gebied van woningen en energie. Zo sprak Verburg namens Noordwest8 met de minister van Volkshuisvesting, de heer Hendrik Setrowidjojo over de wens van Suriname om enkele honderden woningen te ontwikkelen. Verburg heeft de minister in contact gebracht met de Hoornse woningcorporatie Intermaris die graag wil investeren in een dergelijk project.

In Suriname is ook aandacht en hulp nodig op het gebied van energieopwekking. Aan de kust is energie geen probleem, maar in de binnenlanden tracht men energie op te wekken met aggregaten en zonnepanelen. Over het opwekken van energie door middel van windmolens bij de kust en getijdenstroming sprak Verburg met de directie van het Energiebedrijf Suriname (EBS). Hierin kunnen in windenergie gespecialiseerde bedrijven uit het Noordwest8-gebied een bijdrage leveren. Tevens hebben vertegenwoordigers van Eneco en Essent aangegeven graag te willen investeren in Suriname, door bijvoorbeeld zonnecollectoren te leveren en scholing aan te bieden.

Het bezoek aan Suriname leverde interessante en nieuwe inzichten op voor alle betrokkenen. Dankzij de nieuwe contacten zouden bedrijven uit de regio van Noordwest8 een rol kunnen spelen op het gebied van woningen en energie in Suriname. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl