Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 December 2007 Wervenplan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vastgesteld

Het college van hoofdingelanden heeft vandaag het Wervenplan vastgesteld. De bestaande werven in Zwaagdijk en Dirkshorn worden aangepast en het is de bedoeling dat er in de regio Middenbeemster een nieuwe werf komt. Wanneer†dit laatste†niet mogelijk blijkt, wordt de werf in Kwadijk aangepast. Door deze besluiten beschikt het hoogheemraad-schap binnen afzienbare tijd†over drie goed uitgeruste werven die geheel voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.

Het hoogheemraadschap†heeft voor de uitvoering van de onderhoudstaken, calamiteitentaken en ad-hoc zaken goede en efficiënte werven en steunpunten nodig. Deze werven dienen te voldoen aan de arbo- en milieu-eisen van deze tijd. Voor een efficiente, kostenbewuste en resultaatgerichte manier van werken moeten ze†bovendien strategisch gelegen zijn.

De huidige werven hebben achterstallig onderhoud en voldoen niet meer aan de milieu-eisen. De plaats van deze huidige werven en steunpunten is historisch bepaald. De meeste werkzaamheden die in eigen beheer worden uitgevoerd vinden plaats in de Beemster, de Schermer en†Westfriesland. Door de keuze voor†Zwaagdijk, Dirkshorn en Middenbeemster†ontstaat een indeling met maximale dekking en minimale overlap.

Het gebied dat niet wordt gedekt door de drie kringen wordt bediend vanuit de steunpunten die het hoogheemraadschap heeft bij gemalen, rwzi's†en op zichzelf staande steunpunten. Dat is verantwoord omdat in dit gebied naar verhouding minder onderhoudswerk in eigen beheer wordt uitgevoerd.

De werf in Zwaagdijk†wordt ingericht als†centrale werf. Hier zijn de zoutmeng-installatie, de timmerwerkplaats en de werktuigbouwkundige werkplaats†gehuisvest. Daarnaast worden hier de werkvoorbereiding en de ondersteuning ondergebracht.

Het huidige aantal werven van waaruit de werkzaamheden worden verricht wordt teruggebracht van zes naar drie. De werven in Anna Paulowna, Heerhugowaard,† Schermerhorn en (eventueel) Kwadijk kunnen worden afgestoten. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl