Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 Januari 2008 Toekomst van Texel?

Ruimte voor ontwikkeling, samen zorgen voor de toekomst

Denk mee. Laat uw wensen en ideeen horen over de toekomst van Texel. Kom naar een van de publieksbijeenkomsten. Vul online uw opgave voor de publieksbijeenkomsten in.

Ruimte voor ontwikkeling, samen zorgen voor de toekomst

Het project "Ruimte voor ontwikkeling, samen zorgen voor de toekomst" is een gemeentelijk project dat gaat over de toekomst van Texel. Het project bestrijkt een groot aantal onderwerpen. Zoals toerisme, landbouw, duurzaamheid, zorg, voorzieningen en vrijwilligers. Het doel van het project is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan Buitengebied, een Beeldkwaliteitplan voor heel Texel en randvoorwaarden voor ontwikkelingsgerichte bestemmingsplannen voor de dorpen.

Van wens tot waarheid

U als inwoner weet als geen ander wat belangrijk is om op Texel te behouden, wat anders zou moeten of welke ontwikkeling een aanwinst zou zijn. Daarom wil de gemeente iedereen uitnodigen om mee te praten, mee te fantaseren en mee te doen. Al uw ideeen worden verzameld in een ideeenboek. Van klein tot groot, van realistisch tot luchtkasteel.

De eerste publieksbijeenkomst heeft als thema Vitale samenleving.

Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als: woningbouw geschikt voor jong en oud, voorzieningen voor nu en later, vrijwilligers- of senioren uitzendbureau.

De twee andere avonden is het gespreksonderwerp Ruimte, Milieu en Economie.

Hierbij kunt u denken aan onderwerpen als: werkgelegenheid, flexibel grondgebruik, het in stand houden van het Texelse landschap, kamperen bij de boer, meer of minder toerisme, windmolens of biobrandstof.

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot maximaal 22.30 uur. Mocht u niet kunnen komen omdat u geen vervoer heeft, dan kunt u contact opnemen met dhr. Snijders (SWOT) telefoon 312696. Opgeven tot 16 januari 2008.

U kunt zich opgeven via www.texel.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl