Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Januari 2008 Opruiming munitie

De provincie Noord-Holland ruimt het munitieverdachte baggerslib op in de eerste week van februari. Als munitie wordt gevonden, zullen deze door de Explosieven Opruiming Dienst onschadelijk worden gemaakt. De gemeente Den Helder heeft speciaal hiervoor een terrein beschikbaar gesteld.

De provincie Noord-Holland baggert het Noordhollandsch Kanaal voor de doorvaart van schepen en goede waterafvoer. Tijdens de baggerwerkzaamheden ter hoogte van de Kooysluis is munitie gevonden. Het gaat om munitie met geringe slagkracht, dat wil zeggen dat zich geen zware explosies kunnen voordoen. Om persoonlijk letsel te voorkomen heeft de aannemer (De Vries & Van de Wiel) het werk stil gelegd.

Het munitieverdacht baggerslib bevindt zich momenteel in zes beunbakken. Deze liggen sinds half juni afgemeerd langs de loswal van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bij de Kooysluis. De provincie Noord-Holland heeft na grondig onderzoek opdracht gegeven om alle beunbakken te lossen en het munitieverdachte baggerslib te zeven. Dit zal gebeuren in de eerste week van februari. Als munitie wordt gevonden, zullen deze door de Explosieven Opruiming Dienst onschadelijk worden gemaakt. De gemeente Den Helder heeft speciaal hiervoor een terrein beschikbaar gesteld, de loswal aan de noordzijde van de ingang van de Kooysluis. Hierna kan het baggerslib veilig worden verwerkt tot bouwstof.

De provincie en gemeente vinden veiligheid heel belangrijk. Voor het werken met munitieverdacht materiaal gelden zeer strenge voorschriften. Rondom de plaats waar het munitieverdachte materiaal wordt gelost en gezeefd wordt een muur van containers neergezet. De geringe slagkracht van het type munitie dat we tot nu toe hebben aangetroffen in combinatie met de genomen veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat omwonenden geen enkel risico lopen. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl