Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 Februari 2008 Water natuurlijk zoekt kandidaten voor Waterschapsverkiezingen 2008

Eind november 2008 vinden verkiezingen plaats voor de besturen van alle 26 Waterschappen in Nederland. De nieuwe Waterschapswet schrijft voor dat met kieslijsten moet worden gewerkt. Met steun van natuur- en milieuorganisaties zijn de afgelopen jaren veel groene kandidaten verkozen in de waterschapsbesturen. Om de komende verkiezingen mee te kunnen doen, wordt met de steun van een landelijke coalitie van groen-blauwe organisaties de lijst 'Water Natuurlijk' opgericht.

Water Natuurlijk is een onafhankelijke organisatie, die staat voor schoon en natuurlijk ingericht water waaraan en waarop het goed en veilig wonen, werken en recreëren is. Zo kunnen wij trots zijn op hoe wij in Nederland samenleven met het water. Het landelijke verkiezingsmanifest is te lezen op de website. Dit manifest wordt verder uitgewerkt tot verkiezingsprogramma's per waterschap.

Water Natuurlijk kan rekenen op de steun van de Provinciale Milieufederaties, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Onderwatersportbond, Waddenvereniging, St. Reinwater en St. Noordzee. Regionaal sluiten onder meer Provinciale Landschappen, IVN Consulentschappen en stedelijke milieucentra zich aan.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen met Water Natuurlijk, wilt u meedenken over het programma, wilt u zich verkiesbaar stellen in uw waterschap? Neem dan nu contact op met uw Provinciale Milieufederatie. Kijk op voor de contactpersoon van Water Natuurlijk in uw waterschap.

Informatie Noord-Holland: Milieufederatie Noord-Holland, Erna Krommendijk, e.krommendijk@mnh.nl, Meer info http://www.waternatuurlijk.nl (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl