Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 Februari 2008 Wereldlelieshow in Bollenoord ít Zand

Na het succes van vorig jaar, met ruim honderd inzendingen, houdt de Intermediair Groep Holland ook dit jaar de Wereldlelieshow. Deze wordt van donderdag 28 februari tot en met zaterdag 1 maart 2008 gehouden in Bollenoord te ít Zand. De Wereldlelieshow valt samen met de Lentetuin Breezand.

In bollencentrum Bollenoord worden drie dagen lang lelies geshowd die op de diverse wereldcontinenten zijn geteeld. De doelstelling is om zowel het publiek als de vakwereld attent te maken op de verschillen tussen leliebloemen van verschillende herkomst.

De opzet van de show is hetzelfde als vorig jaar, met een competitie voor veredelaars en voor broeiers. Daarbij geeft IGH bij de bloemen aan in welk land de bollen geteeld zijn. Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De prijsuitreiking is op vrijdag 29 februari omstreeks 16.30 uur.

IGH heeft mr. Menno Jansen, advocaat sinds 1993, als spreker uitgenodigd. Jansen zal vrijdag 29 februari om 16.00 uur een verhaal houden over wat er wel en niet mag in het bollenvak aangaande het maken van afspraken over arealen, prijzen en dergelijke.

Mr. Menno Jansen (1966) is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij begon zijn loopbaan bij een klein advocatenkantoor in de Zaanstreek. In 1999 stond Jansen aan de wieg van de oprichting van een nieuw advocatenkantoor, Pesman Advocaten. Sinds 2007 is mr. Jansen partner bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten. Zijn expertise omvat juridische geschillen op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht en het ondernemingsrecht. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl