Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 05 Maart 2008 Meldpunt Discriminatie nu ook in Den Helder

Vrijdag 7 maart opent wethouder Paul Kragt om 11.00 uur het Meldpunt Discriminatie Noordkop op het Bernhardplein in Den Helder. Het meldpunt moet het voor slachtoffers makkelijker maken een melding te doen.

Het is van groot belang dat discriminatie zoveel mogelijk gemeld wordt. Alleen dan wordt het zichtbaar en kan er iets tegen gedaan worden. In 2007 kwamen slechts 26 van alle meldingen in Noord-Holland Noord uit de regio Noordkop. Recent onderzoek wijst echter uit dat in het afgelopen jaar maar liefst 8000 tot 9000 mensen in de Noordkop zich gediscrimineerd hebben gevoeld. Door melding dichterbij huis mogelijk te maken, hoopt Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord meer van deze incidenten op te sporen. Dit bureau heeft al een Meldpunt Discriminatie in Alkmaar.

Voor iedereen

Iedereen die zich gediscrimineerd voelt, kan bij het meldpunt terecht. Of het nu gaat om leeftijdsdiscriminatie bij een sollicitatie, ongelijke behandeling vanwege een handicap of discriminatie vanwege huidskleur of geloofsovertuiging. Vanaf vrijdag 7 maart kunnen slachtoffers dit melden bij het nieuwe Meldpunt Discriminatie in Den Helder. Het meldpunt is onafhankelijk en behandelt meldingen op alle gronden en op alle terreinen. U kunt er ook terecht met meldingen over discriminatie door politie, gemeente of een overheidsinstantie.

Ondersteuning en advies

Het meldpunt biedt ondersteuning en advies. De medewerkers kunnen u vertellen of er wettelijk sprake is van discriminatie. Ook kunnen ze naar wens bemiddelen, helpen bij een aangifte of het voeren van een rechtszaak. Discriminatie-incidenten kunnen ook anoniem gemeld worden. Het is van groot belang dat discriminatie zoveel mogelijk gemeld wordt. Alleen dan wordt het zichtbaar en kan er iets tegen gedaan worden.

Overige taken

Art.1 Bureau Discriminatiezaken heeft naast klachtbehandeling nog andere taken. Bijvoorbeeld voorlichting aan scholen. Ook geeeft het bureau advies aan gemeenten en werkgevers over hun anti-discriminatiebeleid. De gemeente Den Helder ondersteunt het bureau.

Contact

Het Meldpunt Discriminatie Noordkop
Stichting Vrijwaard
Bernhardplein 76
1781 HK Den Helder
Telefoon 0223 - 610866
E-mail: info@art1nhn.nl
Website: www.art1nhn.nl

Openingstijden:
maandag: 10.00 tot 16.00 uur
vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl