Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 06 Maart 2008 Informatieavond waterschapsverkiezingen op 12 maart

Kamer van Koophandel, LTO-Noord, MKB-Noord-Holland en VNO-NCW Noordwest-Holland organiseren woensdag 12 maart a.s. om 20.00 uur een informatieavond over de waterschapsverkiezingen in november. Toegelicht wordt de procedure van de geborgde zetels bij LTO Noord en de Kamers van Koophandel. Daarnaast wordt ingegaan op de plannen voor een kandidatenlijst vanuit het bedrijfsleven. De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van de Kamer, Comeniusstraat 10 te Alkmaar.

Zoals bekend gaat het systeem van de waterschapsverkiezingen op de kop. Er komen bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) 7 geborgde zetels en 23 vrije zetels. Door de geborgde zetels met kwalitatief goede personen te bemensen behoudt het bedrijfsleven een zo groot mogelijke invloed op het waterschapsbestuur.

De functie van waterschapsbestuurder is een veeleisende functie. Het bedrijfsleven is op zoek naar kandidaten die geschikt zijn voor het Dagelijks Bestuur en mensen die willen plaatsnemen in het Algemeen Bestuur. Naast de voorwaarden zoals genoemd in de waterschapswet (o.a. woonachtig in het gebied van het waterschap, geen lid van provinciale staten, etc.) zijn ook voldoende beschikbare tijd, ervaring en specialistische kennis van groot belang.

Op de bijeenkomst wordt o.a. ingegaan op de eisen waaraan een toekomstig lid van het Waterschap aan moet voldoen en op het belang van een goed kwantitatief en kwalitatief waterbeheer.

Aanmelding voor de bijeenkomst vooraf is verplicht. Men kan dit doen door een mail te zenden naar mevrouw Janneke Zandstra, tel. 072-5195778 of per mail: . Voor inhoudelijke informatie over de waterschapsverkiezingen kan contact worden opgenomen met de heer drs. G. Freijsen van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, tel. 072-5195769.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl