Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Maart 2008 Dijkgraaf De Vries ziet af van tweede termijn

Dijkgraaf mevrouw drs. J.M. de Vries van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier†heeft besloten af te zien van een†tweede termijn als bestuurder. Dat betekent dat zij aan het eind van het jaar na een ambtstermijn van†zes jaar zal vertrekken.

Monique de Vries: "Ik heb de functie van dijkgraaf de afgelopen jaren met†veel plezier vervuld. Bij het naderen van de datum voor de nieuwe ambtstermijn heb ik nagedacht of ik me opnieuw beschikbaar wil stellen voor een†nieuwe volle periode. Na lang wikken en wegen ben ik tot de conclusie gekomen dat niet te doen."

Haar besluit is er op gebaseerd dat na de landelijke verkiezingen in het najaar als gevolg van de nieuwe Waterschapwet†er een anders samengesteld bestuur en een nieuwe bestuurlijke praktijk van start gaan. De dijkgraaf: "Om daar handen en voeten aan te geven en de nieuwe opzet tot een succes te maken acht het college het wenselijk en noodzakelijk dat de voorzitter voor een volle periode beschikbaar is. En dat dwong mij tot een moeilijke keuze omdat ik de komende tijd de mogelijkheid open wil houden om een nieuwe maatschappelijke of bestuurlijke functie te aanvaarden."

Monique de Vries benadrukt haar besluit niet lichtvaardig te hebben genomen:†"Met veel mensen in de wereld van 'het water' heb ik een†prima band gekregen. Dat geldt ook voor de vele mensen binnen het hoogheemraadschap, waarmee ik nauw heb samengewerkt. Dat zal ik erg missen."

Mevrouw De Vries maakt haar besluit nu al bekend zodat er voldoende ruimte is om de procedure voor haar opvolging in gang te zetten. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl