Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 14 Maart 2008 Beschikbaarheid motorambulance wordt uitgebreid

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaat de beschikbaarheid van (motor)ambulanceverpleegkundigen in Wieringerwerf uitbreiden. Over de uitbreiding is overeenstemming bereikt met de zorgverzekeraars. Naar verwachting is vanaf april zeven dagen per week in avonduren een ambulanceverpleegkundige (inclusief vervoermiddel) paraat in Wieringerwerf. Nu is de motorambulance drie tot vier dagen per week beschikbaar.

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord komt met de voorgestelde uitbreiding tegemoet aan een nadrukkelijke wens van de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. Nadat in juni 2007 een wijziging in het paraatheidrooster voor de standplaats Wieringermeer is doorgevoerd is de overschrijding van de toelaatbare aanrijtijd toegenomen. Volgens landelijke normen moet een (motor)ambulance binnen een kwartier na alarmering ter plaatse zijn. Sinds juni is de avond- en nachtbezetting van de post Wieringerwerf opgeheven. De Veiligheidsregio kwam tot dit besluit omdat uit analyses bleek dat er in de avond en nacht relatief weinig ambulanceritten plaatsvonden in dat gebied. De verwachting was dat de 24 uurs-post Wognum de avond- en nachtritten acceptabel kon uitvoeren. Dat bleek niet het geval. Tot ongenoegen van de betrokken gemeenten.

Om tegemoet te komen aan adequate aanrijtijden in de avonduren besloot de Veiligheidsregio in december tot het inzetten drie tot vier per week van een motorambulance in de avonduren. Dat leverde een aantoonbare verbetering op. Op basis van deze gegevens is besloten tot het elke avond beschikbaar hebben van een motorambulance. De nachtelijke ritten worden uitgevoerd door de ambulancepost Wognum. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl