Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 Maart 2008 Proef vutters en gepensioneerden voor de klas van start

Op 12 maart is de proef Wijs Grijs in het onderwijs gestart om oud-docenten weer voor de klas te krijgen. Niet alleen oud-docenten, maar ook ondersteunend personeel zoals onderwijsassistenten worden gevraagd om het onderwijs weer in te gaan. Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geven vandaag een officieel startsein op het Veurs Lyceum in Leidschendam.

In eerste instantie gaat het om vacatures op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroeps onderwijs (MBO) in de regio Den Haag en Rotterdam. In deze regio is het onderwijstekort het hoogst. Als het project slaagt dan volgt landelijke invoering en uitbreiding naar meer scholen. Stichting Pensioenfonds ABP gaat mensen benaderen die maximaal drie jaar geleden gestopt zijn met werken.

Het onderwijs kampt met grote personeelsproblemen. Scholen kunnen mede door de vergrijzing niet genoeg personeel in dienst houden en krijgen. Het is daarom belangrijk dat mensen de mogelijkheid krijgen langer door te werken om het personeelstekort op te vangen.

Uitgebreide informatie over het project Wijs Grijs in het onderwijs is te vinden op www.wijsgrijsinhetonderwijs.nl (Bron: Min. SZW)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl