Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 Maart 2008 Plan voor dagopvang Dirkshorn ingediend

Aan de gemeenteraad van Harenkarspel wordt binnenkort gevraagd om mee te werken aan de komst van een zorgvoorziening / dagopvang voor kinderen met lichamelijke of geestelijke beperking in een voormalige pluimveestal.

Aan de Middenweg 56 in Dirkshorn blijft tevens intensieve pluimveehouderij bestaan, de opvang wordt een nevenactiviteit. Het is de bedoeling dat een van de pluimveestallen wordt ingericht als kantine / leslokaal, speelruimte en dierenverblijf / knuffelhoek.

Kinderen met een geestelijke of fysieke beperking in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar zullen op het agrarisch bedrijf kennis kunnen maken met de natuur en werkwijze. Per dag komt een verschillende groep van ongeveer tien kinderen.

Volgens de aanvrager hebben diverse scholen in de omgeving belangstelling getoond voor dit initiatief. Ook heeft de aanvrager een verzoek ingediend voor het oprichten van een kleinschalige camping. Het college verleent in principe al medewerking aan dat verzoek. Het college vraagt aan de raad of de raad in principe medewerking wil verlenen aan de zorgvoorziening / dagopvang. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl