Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 April 2008 Opnieuw baggeren voor Onderzeedienstkade

Vanaf 14 april a.s. gaat hopperzuiger Zeezand Express vier weken lang in volcontinudienst baggerwerk verrichten voor de damwand van de Onderzeedienstkade. De renovatie van de Onderzeedienstkade kwam eerder dit jaar stil te liggen toen na het slaan van de nieuwe damwand bleek dat een deel ervan instabiel was. Nader onderzoek toonde aan dat een zachte sliblaag hiervoor verantwoordelijk was. Nadat het slib is weggebaggerd wordt ter stabilisatie een zandberm aangebracht.

Voordat met dit baggerwerk kon worden begonnen moest hoofdaannemer Ballast Nedam Infra Noord West eerst verankering aanbrengen in de nieuwe damwand. Die klus is nu bijna geklaard.

Aangezien de renovatie van de Onderzeedienstkade voor de in augustus 2008 te houden Tall Ships’ Races 2008 nog niet zal zijn afgerond, zullen tegen die tijd tijdelijke voorzieningen worden getroffen. De tallships kunnen dan gewoon aan de kade afmeren.

De renovatie van de aangrenzende Mulitpurposekade (voorheen Visserijkade) verloopt volgens plan. Dit deel van het herinrichtingsproject Zeehaven Den Helder wordt wel op de afgesproken tijd opgeleverd.

De renovatie van de Onderzeedienstkade en Visserijkade maakt deel uit van het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder. De gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland financieren dit project gezamenlijk. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl