Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 19 Mei 2008 Gerrit Valk beoogd nieuwe voorzitter KvK Noordwest-Holland

Het Dagelijks bestuur van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland heeft unaniem besloten dr. Gerrit Valk voor te dragen als nieuwe voorzitter. Op 27 mei zal het algemeen bestuur van de Kamer zich over de voordracht uitspreken. Het betreft een voorgenomen benoeming voor de bestuursperiode 2008-2012.

De heer Valk (53) is geboren in Gorinchem en woont in Alkmaar. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en promoveerde in 2004. Zijn proefschrift betrof de geschiedenis van het betaalde voetbal in Alkmaar.

Tijdens zijn loopbaan was hij o.a. actief in de landelijke en lokale politiek. Van 1989-2002 was hij lid van de Tweede Kamer. Hij was lid van de parlementaire assemblee van de Raad van Europa en voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Defensie.

Gerrit Valk is als adviseur betrokken bij de parlementen van Kosovo, Georgië, Kirgizië en Irak. In dit laatste land heeft hij zijn kennis ingebracht om een Defensie-en Veiligheidscommissie op te zetten. Ook is hij voorzitter van Press Now. Dit is een organisatie die zich inzet voor vrije media in Oost-Europa, Azië en het Midden-Oosten.

In de provincie Noord-Holland is hij op verschillende gebieden actief betrokken. Zo is hij werkzaam als voorzitter van de Klankbordgroep Masterplan Noordzeekanaalgebied. Daarnaast is hij President-commissaris van de voetbalorganisatie AZ.

Zijn bestuurlijke ervaring en de goede netwerken in de regio, op landelijk en internationaal niveau maken de heer Valk tot een uitstekende kandidaat voor het leiding geven aan de kamerorganisatie in Noordwest-Holland.

Indien het Algemeen Bestuur instemt met de voordracht van Gerrit Valk, zal hij per 1 juli het voorzitterschap overnemen van Alfred de Jong, die deze functie vervult sinds het vertrek van Fritz Conyn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl