Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 Mei 2008 Horizon College genomineerd voor Award voor het Ondernemerschap in het Beroepsonderwijs

Op 28 mei tijdens het congres Ondernemen in het Beroepsonderwijs in het WTC te Rotterdam presenteren de drie genomineerden voor de Award voor het Ondernemerschap in het Beroepsonderwijs hun ondernemersprojecten. De bezoekers van het congres beslissen wie de felbegeerde Award in ontvangst mag nemen. Het ROC Horizon College Heerhugowaard (MBO) strijdt met het project 'Bouwstenen voor Ondernemerschap' tegen het Stedelijk Dalton College Zutphen (VMBO) met 'Help een goed doel' en NHTV Internationale Hogeschool Breda (HBO) met 'Ondernemen in theorie en praktijk.

De jury bestaande uit Peter Cras (algemeen directeur Kenniscentrum Handel), Prof. Dr. Aard Groen (directeur Nikos, Universiteit Twente) en Sander Hoogendoorn (Amsterdam Center for Entrepeneurship, UVA) hebben de genomineerden beoordeeld op de looptijd van het project, de meewerkende partijen, de rol van het bedrijfsleven, de communicatie en het succes van het ondernemerschap binnen de onderwijsinstelling.

In samenwerking met de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de Rabobank heeft het Horizon College de cursus ´Bouwstenen voor Ondernemerschap´ geïnitieerd. De cursus ging 31 januari 2006 van start in Heerhugowaard. Tot nu toe hebben 230 deelnemers een of meer modules gevolgd.

De doelstelling van het project is ´het bevorderen van ondernemerscompetenties bij jonge en potentiële ondernemers´. Bedrijfsadviseurs van de Kamer van Koophandel verzorgen de eerste module ´Aandacht voor Ondernemen´. Dit betreft een verkennende en informatieve module van zes weken, waarin wordt gewerkt aan kennisontwikkeling en -uitwisseling door middel van workshops met ondernemers en gastsprekers van bank en belastingdienst.

De Kamer van Koophandel Noordwest-Holland feliciteert het Horizon College van harte met haar nominatie en hoopt dat de nominatie resulteert in ´winnaar´!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl