Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Juni 2008 Eerste Helderse Veteranendag op vrijdagmiddag 27 juni 2008

Op vrijdagmiddag 27 juni aanstaande zet de gemeente Den Helder al haar veteranen in het zonnetje tijdens de eerste Helderse Veteranendag. In schouwburg De Kampanje kunnen de Helderse veteranen elkaar ontmoeten, herinneringen ophalen en ervaringen delen.

Oproep

De veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen voor de Helderse Veteranendag. Eventuele partners en/of begeleiders zijn ook van harte welkom. De bijeenkomst is echter ook bedoeld voor degenen die wel veteraan zijn, maar zich niet hebben geregistreerd. Wij zijn ook op zoek naar hen!

Wilt u de bijeenkomst bijwonen en heeft u geen uitnodiging ontvangen, neemt u dan contact op met mevrouw S.J.J. in ’t Veld, via telefoonnummer 0223-678193 of via email De gemeente geeft tevens een speciale ‘Veteranenkrant’ uit die huis-aan-huis wordt verspreid.

Programma

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 140.000 veteranen in ons land. Het merendeel is ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in Nederlands-Indie, Korea of voormalig Nederlands Nieuw-Guinea. Snel groeiende is de groep jonge veteranen: zij hebben deelgenomen aan vredesmissies zoals in Libanon, Cambodja, op de Balkan, Irak of Afghanistan. Sinds 2005 laten we onze erkenning voor hun werk blijken met de Nederlandse Veteranendag.

Wie is veteraan?

Het Ministerie van Defensie verstaat onder veteranen: alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit die het koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband. Met nadruk wordt hierbij inbegrepen het personeel van het voormalig Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl