Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Juni 2008 Gemeente Texel neemt haven Oudeschild over van Rijkswaterstaat

Dinsdag 27 mei heeft het college van burgemeester en wethouders van Texel ingestemd met de financiele vergoeding voor de overdracht van de haven Oudeschild. Hiermee zijn de onderhandelingen tussen Rijkswaterstaat en Texel over de overdracht in de eindfase gekomen. Er vindt een verrekening plaats over de afkoopsom van de eigendom en de investering die de gemeente in de afgelopen jaren voor de haven heeft gedaan. Daarnaast betaalt het Rijk jaarlijks een bedrag aan de gemeente voor beheer en onderhoud.

Met de overdracht neemt de gemeente zes medewerkers over van Rijkswaterstaat. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om de haven te gaan beheren in een zogenaamde publieke private samenwerking, een PPS-constructie.

De overdracht haven Oudeschild wordt op 19 juni behandeld in de raadscommissie middelen en 1 juli in de gemeenteraad van Texel. Rijkswaterstaat en Texel verwachten dat de overdrachtsovereenkomst in juli kan worden ondertekend. Vervolgens vindt in december 2008 bij Koninklijk Besluit de definitieve overdracht van de haven plaats. Rijkswaterstaat blijft ook na de overdracht haven Oudeschild voor de waterkwaliteit en waterkwantiteit verantwoordelijk. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl