Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Juni 2008 Handhavers Den Helder scoren goed

Helderse bedrijven die moeten voldoen aan de regelgeving volgens de Wet Milieubeheer zijn tevreden over de manier waarop de gemeente de controles op naleving daarop uitvoert. Ook de brief die na iedere controle volgt scoort goed. Dat is gebleken uit het ‘Klanttevredenheidsonderzoek milieuhandhaving 2006 en 2007’. De bedrijven die hebben gereageerd gaven gemiddeld een 7,6 voor het bezoek van de handhaver en een 7,5 voor de gevoerde correspondentie.

De gemeente heeft het onderzoek naar de gehanteerde werkwijze laten uitvoeren om een beeld te krijgen van hoe de handhavers van de gemeente en de brieven die zij na iedere controle versturen, overkomen bij de gecontroleerde bedrijven. De gemeente is dan ook zeer tevreden over dit resultaat. In totaal zijn 337 bedrijven benaderd met het verzoek een enqueteformulier in te vullen. Daarvan hebben er 181 gereageerd.

Zeer tevreden

In het algemeen zijn de respondenten zeer tevreden over zowel de bejegening als over de wijze waarop de handhavers hen benaderen: beleefd en vriendelijk, geinteresseerd in de situatie van het bedrijf en met kennis van zaken. Slechts een enkel bedrijf heeft een negatieve opmerking over de benadering. Het aankondigen van de controle wordt op prijs wordt gesteld, opdat het bedrijf tijd voor het gesprek met de handhaver kan vrijmaken. Ook over de correspondentie is men tevreden: de brieven zijn duidelijk, met de juiste informatie en gebruik van de juiste toonzetting.

Tip

Een goede tip die uit de enquete naar voren kwam is het verstrekken van een folder waarin wordt uitgelegd wat de rol van de gemeente is en welke rol de politie heeft als het gaat om milieuhandhaving. De gemeente neemt dit gratis advies graag over. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl