Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 Juni 2008 Raadsleden bijgepraat over Zwakke Schakels

Leden van de gemeenteraden en colleges van Bergen, Zijpe en Den Helder hebben zich donderdag 19 juni laten bijpraten over de Zwakke Schakels in het Dorpshuis te Callantsoog.

De twintig aanwezigen vonden het een informatieve bijeenkomst. Ze gaven aan dat het belangrijk blijft om betrokkenen bij de volgende uitkomsten van het m.e.r. onderzoek op een bijeenkomst te informeren. De provincie Noord-Holland besloot dat er een robuust ontwerp moest komen dat de dijk voor de komende 50 jaar veilig moet maken. De veiligheid van de kustversterking blijft het belangrijkste issue voor de raadsleden.

Hoofdlijnen

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de kust van Petten tot Den Helder zijn in 2004 door het rijk aangemerkt als zwakke schakels. De provincie heeft van de Staatssecretaris van V&W de regieopdracht gekregen om te komen tot een integraal plan voor versterking van de veiligheid en de ruimtelijke kwaliteit. Na een grondige integrale beoordeling van beide zwakke schakels heeft de Provincie Noord-Holland in april 2006 een keuze op hoofdlijnen gemaakt voor de zwakke schakel Kop van Noord-Holland. Deze houdt in dat de kust zeewaarts wordt versterkt met zand. In januari 2007 is een keuze op hoofdlijnen gemaakt voor de zwakke schakel Hondsbossche en Pettemer Zeewering. De provincie Noord-Holland besloot dat er een robuust ontwerp moest komen dat de dijk voor de komende 50 jaar veilig moet maken.

Startnotities

Vervolgens is het hoogheemraadschap en de Provincie Noord-Holland gestart met het apart uitwerken van de hoofdkeuze per zwakke schakel. Voor beide zwakke schakels zijn de startnotities inmiddels vastgesteld en de m.e.r. procedures in gang gezet. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl