Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 Juli 2008 Minder regels bij de gemeente Texel

Geregeld hoort de gemeente Texel dat de hoeveelheid regels en de wijze van uitvoering ervan wordt ervaren als een grote last. Vergunningen zijn lastig te verkrijgen, het duurt vaak lang, het is niet duidelijk waarvoor je allemaal een vergunning nodig hebt. Kan het niet makkelijker, sneller, goedkoper, eenvoudiger? De gemeente Texel denkt van wel. Daarbij heeft de gemeente echter uw hulp nodig. Namelijk om te beslissen met welke producten de gemeente Texel als eerste aan de slag gaat om de lastendruk te verminderen. Laat uw mening horen door onderstaand formulier in te vullen.

In 2008 worden er 45 producten onder de loep genomen uit een totaal van ongeveer 140 producten. Hiervan richten 30 producten zich op bedrijven en 15 op burgers, waarin een zekere overlap kan bestaan. Het hoofddoel is het verbeteren van de dienstverlening van de gemeente Texel. Daarom is aangesloten bij een landelijk project onder aanvoering van bureau SIRA, waarbij concrete producten van de gemeente zeer kritisch onder de loep gelegd worden. Het project omvat niet zo zeer minder regels maar vooral het verminderen van de lastendruk. Producten, geleverd door de gemeente, worden tegen het licht gehouden om te bekijken waar lastenverlichting mogelijk is.

Dit kan dan bijvoorbeeld gaan over

Op de website www.texel.nl vindt u de lijst met de gemeentelijke producten waaruit u de top tien kunt kiezen. Deze top tien kunt u invullen. De gemeente maakt van alle reacties een top 45.

U kunt uw mening laten horen voor 1 augustus 2008. In september maakt de gemeente bekend welke producten als eerste worden aangepakt. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl