Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 Juli 2008 Gemeenteraad Harenkarspel blij met miljoen uit jaarrekening

De gemeenteraad van Harenkarspel behandelde op dinsdag 10 juni ondermeer het resultaat van de rekening van baten en lasten over 2007. Deze rekening sluit positief . Er was € 2.698.000,- over. Na deponering in algemene middelen (oftewel winstbestemming) is € 1.158.000,- over.

De raad wist meteen wel wat ze met dit extraatje kon doen. Jelle Beemsterboer (CDA) wilde 4 ton storten op een bankrekening van SVN (Stichting Volkshuisvesting Nederland) om hier startersleningen van te bekostigen. Een starterslening is een tweede hypothecaire lening, in de eerste jaren renteloos.

Hiermee kunnen jongeren met onvoldoende inkomen toch een huis kopen op de tegenwoordige dure huizenmarkt. De andere partijen waren het wel eens met het idee, maar op voorstel van de PvdA werd het bedrag nog even niet genoemd. Mede omdat de exacte behoefte aan startersleningen nog onbekend is. Het college gaat uitzoeken wat reeël is en komt in september in de commissie ABZ hier op terug.

De VVD had ook ideeën over wat met de 1.1 miljoen kon gebeuren. Voor handhaving, voor extra storting in het wegenfonds, voor achterstallig onderhoud van de straatverlichting en van de toren van de NH kerk in Dirkshorn. Wethouder Steltenpool ontraadde de VVD om dit amendement in te dienen. De NH toren is geen gemeentelijk bezit. Achterstallig onderhoud straatverlichting is er niet.

Handhaving wordt meegenomen in de begrotingen en kan evenals wegenonderhoud geen eenmalig voorstel zijn, want het komt telkens terug. Na deze toezegging trok de VVD het amendement in. Harry de Ruiter van AB noemde de voorstellen voor besteding 'gegraai in de snoeptrommel'. Hij stelde voor om goed te kijken wat men met het extraatje wil doen. "Dien tot 1 augustus voorstellen in, dan brengt het college dit in kaart en dan bepalen we pas," zei De Ruiter. In september komt de bestemming van het positieve saldo terug in de commissie ABZ. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl