Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 Juli 2008 Eindrapport Frisse Scholen op Texel

Maandag 7 juli overhandigde Nico Plug, directeur van de GGD Hollands Noorden, het eindrapport van het project 'Frisse Scholen op Texel' aan wethouder Merkelbach op het gemeentehuis in Den Burg. Het rapport bevat de resultaten en conclusies van het GGD-onderzoek naar de kwaliteit van het binnenmilieu op alle Texelse basisscholen.

Op basis daarvan adviseert de GGD ook de gemeente Texel over de maatregelen die ze kan nemen om het binnenmilieu op de Texelse scholen te verbeteren.

Een belangrijke conclusie is dat het met het binnenmilieu op Texelse basisscholen gemiddeld beter is gesteld dan met de gemiddelde situatie op andere Nederlandse basisscholen. Dit kwam al uit een eerder uitgevoerd landelijk onderzoek naar voren. De toch nog aanwezige problemen zijn voor een groot deel door ander gedrag op te lossen, ondersteund door kleine bouwkundige aanpassingen in de schoollokalen. Opmerkelijk is dat alle scholen typisch kust/eilandgerelateerde ventilatieproblemen hebben die samen hangen met de relatief vaak aanwezige harde wind. Bij diverse bouwkundige aspecten van de Texelse scholen zou men hier meer rekening mee moeten houden. Tot slot is duidelijk dat op het gebied van algemene hygiene en veiligheid op Texelse scholen nog extra kwaliteitswinst valt te behalen.

Met het aanbieden van het eindrapport aan de gemeente hoopt de GGD dat de Texelse scholen ook van de gemeente een stimulans krijgen om het binnenmilieu te verbeteren. Zo kunnen de Texelse kinderen in frisse, schone en goed geventileerde klaslokalen tot optimale leerprestaties komen.

Het complete rapport staat vanaf 7 juli op de website van de GGD, www.ggdhollandsnoorden.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl