Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 Juli 2008 Brandweer Zijpe en brandweer ECN blijven samenwerken

Op donderdag 24 juli 2008 is de samenwerkingsovereenkomst inzake brandweerzorg getekend tussen de gemeente Zijpe en het Energie Onderzoek Centrum Nederland (ECN). Burgemeester Anja van Apeldoorn-Pruijt ondertekende de overeenkomst namens de gemeente en dezelfde handeling werd voor het ECN verricht door de directeur, Ton Hoff.

Al vele jaren verricht het ECN diensten op het gebied van de brandweerzorg voor de gemeente Zijpe. Mede door de wijziging van de operationele brandweergrenzen binnen de veiligheidsregio Noord-Holland Noord en wat kleine technische aanpassingen is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Namens het veiligheidsbureau Anna Paulowna, Schagen en Zijpe waren Esther Piet, Willem Bronder en Andre Groot aanwezig. Koos de Hartogh en Jaap Dekker vertegenwoordigde mede het ECN en Rein Hulst was er als afgevaardigde van de Veiligheidsregio NHN.

Waarom deze samenwerking

Het gebied in de zuid-westhoek van Zijpe, waar o.a. Petten en Sint-Maartenszee liggen is te ver voor de korpsen uit Callantsoog en Schagerbrug om binnen de gestelde aanrij-tijden bij een calamiteit te zijn. Dit probleem wordt door de samenwerking met de ECN brandweer opgelost.

Brandweer ECN wordt in voorkomende gevallen voor dit gebied ingezet voor brandbestrijding en hulpverlening. Dit is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. De ECN brandweer werkt volgens de procedures en regelingen welke gelden binnen de Veiligheidsregio NHN. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl